Archief

Titel: Kattengejank

Soort: Komisch entertainment

Tijdens het wijkfestival van de Haagse Beenden prsenteert Toneelgroep Haagse Beemden een kort komisch entertainment in het watertheater op het winkelcentrum nabij de bibliotheek. Soms gebeurt het dat je iemand jarenlang niet gezien hebt en elkaar dan onverwacht weer tegenkomt. De hamvraag is waarom je elkaar zolang niet gezien hebt en waar ging destijds de ruzie over? U gaat het meemaken bij deze korte performance waarin de ruzie en veel muziek centraal staat.

12.30 uur
13.30 uur
14.30 uur
15.30 uur

UITVOERINGEN

2024-06-08Wijkfeest - Watertheater
2024-06-08Wijkfeest - Watertheater
2024-06-08Wijkfeest - Watertheater
FOTOALBUM Kattengejank

Titel: Jan Rap en zijn onmacht

Soort: Avondvullende producrie

'Jan Rap en zijn onmacht,' gebaseerd op het boek van Yvonne Keuls. Dit aangrijpende stuk neemt u mee naar de rauwe realiteit van een opvangcentrum voor ontspoorde mensen. Het verhaal onthult menselijke mislukkingen, falende instanties en blunderende teamleden. De hoofdpersonen, samengesteld uit ontspoorde mensen, worstelen met hun problemen en zoeken naar een plek waar ze zich thuisvoelen. Een plek waar warmte en gezelligheid heersen, maar ook waar de harde realiteit niet wordt geschuwd.

Voorverkoop: Klik hier

UITVOERINGEN

2024-05-24Kievitslaar (Effen), 20.00 uur
2024-05-25Kraaienest, Tweeschaar, 20.00 uur
2024-05-26Buurthuis Gageldonk, Gageldonksepad, 15.00 uur
FOTOALBUM Jan Rap en zijn onmacht

Titel: Hoorspel Kerstmis 2023

Soort: Hoorspel

Tijdens de Kerstdagen en tussen oud-en-nieuw zend Radio BvG een hoorspel uit dat ingesproken is door de toneelspelers van Toneelgroep Haagse Beemden. Het hoorspel wordt dagelijks uitgezonden op de Radio maar staat ook op de podcast-site van Raio BvG en op Spotify

UITVOERINGEN

0000-00-00Radio BvG
0000-00-00
0000-00-00
FOTOALBUM Hoorspel Kerstmis 2023

Titel: In volle zee

Soort: Eenakter

TONEELGROEP HAAGSE BEEMDEN PRESENTEERT IN VOLLE ZEE

Het zal je maar gebeuren, je maakt een reis over de oceaan en je schip vergaat. Je komt terecht op een vlot met twee andere schipbreukelingen met ieder hun eigen karakter. Wekenlang dobber je op de oceaan met een uitzicht op water en nog eens water. De voorraad eten is beperkt en raakt uiteindelijk helemaal op. De vraag is nu, hoe overleven we dit?
Is er een oplossing?
U gaat het zien in deze eenakter van de Poolse schrijver Mrozek.

Regie: Bert van Gerven
De dikke: Harry Roufs
De middelste:Jacqueline Paridaans
De kleine: Nicole Kuijpers
Postbode: Marvin Verhees
Kamerjuffrouw: Lisette Sanner/ Janni Stehouwer
Decor/Geluid/Rekwisieten: Peter van Bezouw
Grime: Simone Verduin

UITVOERINGEN

2023-12-23Buurthuis Gageldonk
2023-12-22Ontmoetingscentrum De Sleutel
0000-00-00
FOTOALBUM In volle zee

Titel: Speltraining 2023

Soort: Speltraining

Toneelgroep Haagse Beemden start in september 2023 met een speltraining voor iedereen die wil ontdekken of toneelspelen iets voor je is. Op speelse wijze ontdek jij je talent en ontwikkel je dat samen met andere ervaren en onervaren spelers. Je gaat samen spelen met de al bestaande groep en met spelers die zich nieuw hebben aangemeld. De speltraining duurt tot half november maar halverwege hebben de opdrachten steeds meer betrekking op het avondvullende toneelstuk waarvan de repetities half november 2023 beginnen. De speltraining is ook bedoeld om nieuwe toneelspelers met ervaring te integreren in de al bestaande groep. Repetitie-avonden zijn op donderdag van 18.45-20.45 uur in Buurthuis Gageldonk, Gageldonksepad 5. Het deelnamegeld is 10 euro. De speltraining wordt gegeven door een ervaren regisseur. Wil jij op ontdekkingsreis naar je eigen mogelijkheden en ben je ouder dan 16 jaar of ouder stuur dan een e-mail naar info@toneelgroephaagsebeemden.com of bel naar 06 133 967 29
Geen uitvoeringen

UITVOERINGEN

0000-00-00
0000-00-00
0000-00-00
FOTOALBUM Speltraining 2023

Titel: Mijn droom

Soort: Avondvulllend toneelstuk

Toneelgroep Haagse Beemden laat spelers dromen De toneelgroep Haagse Beemden brengt in juni het toneelstuk -Mijn droom- op de planken. In dit zelf geschreven toneelstuk komen we terecht in de fabriek van mevrouw Karin die al vijftien jaar de fabriek leidt waar appelmoes wordt gemaakt. Er wordt al vanaf het ontstaan van de fabriek volgend een vast patroon gewerkt. De fabrieksarbeiders zijn tevreden, ze weten waar ze aan toe zijn en ze hoeven niet na te denken tijdens het werk. De arbeidsvitaminen op de radio zorgen voor de juiste sfeer in de fabriek. Mevrouw Karin is erg begaan met haar werknemers en vindt dat er na vijftien jaar een ander productie-proces gevolgd moet worden dat het welzijn van de arbeiders ten goede komt. Met veel enthousiasme vertelt ze dat er een belangrijke wijziging in het productie-proces aan komt er dat hiervoor een cursus aangeboden wordt. De werknemers voelen het vaste patroon onder hun voeten verdwijnen en laten aan mevrouw Karin weten wat ze hiervan denken. Een van de slimste werkneemsters doet een poging om het conflict in goede banen en de droom van iedereen, inclusief mevrouw Karin, uit te laten komen. Of dat gaat lukken kunt u zien in een van de uitvoeringen: Voor en na de voorstelling in Buurthuis Gageldonk zal muzikant Milaunus u op aangename wijze bezig houden.
Aanvang voorstellingen: 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur
Entree via website: 5 euro
Entree bij de kassa: 6 euro

UITVOERINGEN

2023-06-02t Kraaienest
2023-06-03Buurthuis Gageldonk
2023-06-16Ontmoetingscentrum De Sleutel
FOTOALBUM Mijn droom

Titel: ROEL & JULIET

Soort: Eenakter

Op het wijkfestival op 10 juni presenteert toneelgroep Haagse Beemden een bewerking van Romeo & Julia als een hilarische sketch met de titel Roel & Juliet. De twee toneelspeelsters brengen u terug in de tijd naar 1647 waar het wereldberoemde toneelstuk zich afspeelt in Italie. Tussen 11.00 en 15.00 uur zal de korte sketch diverse keren gespeeld worden op het watertheater van winkelcentrum Heksenwiel.
www.toneelgroephaagsebeemden.com
info@toneelgroephaagsebeemden.com

UITVOERINGEN

2023-06-10Wijkfeest - Watertheater
0000-00-00
0000-00-00
FOTOALBUM ROEL & JULIET

Titel: Dinner for one

Soort: Eenakter

Dinner for One, is een komische sketch die in de jaren 20 van de twintigste eeuw geschreven werd voor het theater door Lauri Wylie. De sketch wordt nog regelmatig in theaters opgevoerd. De sketch heeft in de loop der jaren verschillende varianten gekend, maar de kern van het verhaal blijft in de meeste gevallen dezelfde. Miss Sophie is een rijke Engelse dame die al sinds jaar en dag de traditie heeft om op haar verjaardag haar vier beste vrienden Sir Toby, Admiral von Schneider, Mr. Pommeroy en Mr. Winterbottom uit te nodigen voor een verjaardagsdiner. Er is alleen een probleem: Miss Sophie is inmiddels negentig, en alle vier haar vrienden zijn inmiddels overleden. Miss Sophie vindt dit echter geen reden om met de traditie te breken. Daar de heren niet langer persoonlijk aanwezig kunnen zijn zal Miss Sophies butler James de rollen van de vier gasten op zich nemen, inclusief hun karaktertrekjes en eigenaardigheden. Daarnaast moet hij ook gewoon zijn taken als butler blijven vervullen.

KAARTVERKOOP

UITVOERINGEN

2022-12-21Buurthuis Gageldonk
2022-12-28Inloop Verbinding
2022-12-30Ontmoetingscentrum De Sleutel
FOTOALBUM Dinner for one

Titel: Speltraining 2022

Soort: Speltraining

Toneelgroep Haagse Beemden start in september 2022 met een speltraining voor iedereen die wil ontdekken of toneelspelen iets voor je is. Op speelse wijze ontdek jij je talent en ontwikkel je dat samen met andere ervaren en onervaren spelers. Je gaat samen spelen met de al bestaande groep en met spelers die zich nieuw hebben aangemeld. De speltraining duurt tot de laatste week van december maar halverwege hebben de opdrachten steeds meer betrekking op het avondvullende toneelstuk waarvan de repetities in januari beginnen. Repetitie-avonden zijn op donderdag van 18.30-20.30 uur in Buurthuis Gageldon, Gageldonksepad 5. Het deelnamegeld is 10 euro. De speltraining wordt gegeven door een ervaren regisseur. Wil jij op ontdekkingsreis naar je eigen mogelijkheden en ben je ouder dan 16 jaar of ouder stuur dan een e-mail naar info@toneelgroephaagsebeemden.com of bel naar 06 133 967 29
Geen uitvoeringen

UITVOERINGEN

0000-00-00nvt
0000-00-00
0000-00-00
FOTOALBUM Speltraining 2022

Titel: Welwezen

Soort: Eenakter

Het hulpverleningsbedrijf voor het menselijk welwezen wordt op de proef gesteld als de client de garantie eist om gelukkig gemaakt te worden. Middels kritische humor en dubbelheid van het communiceren vormt de dialooq tussen hulpverlener en client een waar en prachtig toneelgebeuren. Peter van Straaten was tekenaar, cartoonist en schrijver. Hij overleed 8 december 2016 op 81-jarige leeftijd. Welwezen is de eerste voorstelling van toneelgroep Haagse Beemden, het is een eenakter van Peter van Straaten en geregisseerd door Bert van Gerven. Op 1 mei start de openbare verkoop. Peter van Straaten was tekenaar, cartoonist en schrijver. Hij overleed 8 december 2016 op 81-jarige leeftijd. Zijn werk is zeer veelomvattend, van politieke tekeningen, cartoons en strips, tot erotische tekeningen. De karakteristieke, wat krasserige wijze van tekenen, en de achtergrondarceringen zijn direct herkenbaar als een -Van Straaten-. Veel Nederlanders spreken over wij hadden een -Van Straaten-moment-, wanneer ze in een situatie belanden die doet denken aan een cartoon van Peter. Een groot deel van zijn leven tekende Peter van Straaten voor Het Parool (van 1958 -2012), later ook wekelijks voor de Volkskrant en een geillustreerde column in NRC Handelsblad. Op 27 september 2016 ontving Peter van Straaten voor de vijfde maal de Inktspotprijs, de prijs voor de beste politieke tekening van het jaar. Hij tekende met een conte pen en Oost-Indische inkt. Om tekeningen te corrigeren gebruikte Van Straaten de Tipp-ex stift en witte etiketten waar hij later overheen tekende

UITVOERINGEN

2022-05-20Ontmoetingscentrum De Sleutel
2022-05-21Buurthuis Gageldonk
2022-06-11t Kraaienest
FOTOALBUM Welwezen