Wondere wereld tekst

In de ‘wondere wereld’ zien we mensen die genoeg hebben van dat ‘alles moet’. Je moet werken je moet naar school, overal moet je moeite voor doen en niets gaat vanzelf. Zelfs op vakantie gaan betekent dat je een reis moet boeken, koffers inpakken, op weg naar het vliegtuig, een lange strandwandeling maken. Het leven is gewoon vervelend. Daar moet iets aan gedaan worden, maar wat??

Een slim persoon heeft het antwoord!!

De oplossing zit in een simpel pilletje, wil jij een vakantiegevoel dan slik je een vakantiepilletje en je hebt een heerlijk vakantiegevoel, zelfs als het regent.

Wil je alles weten over wiskunde dan slik je een wiskundepilletje en je bent een kei in wiskunde.

Wil je de weg weten naar Appingedam, slik een wegwijspilletje en je bent beter dan Google maps.

Overal is een pilletje voor, de juffrouw op school is overbodig geworden want niemand hoeft nog iets te leren want een pilletje zorgt voor alle kennis die je maar wilt. De juffrouw kan eindelijk met pensioen en als afscheidskado krijgt ze een doos vol met vakantiepilletjes.

De wereld ziet er fantastisch uit en iedereen is gelukkig.

Tot dat…

De verveling slaat toe, je hoeft niets meer te doen want overal is een pilletje voor. Het is eigenlijk heel saai en er ontstaat een verlangen om zelf weer een reis uit te stippelen, zelf leren hoe een wiskundig vraagstuk in elkaar zit. De onvrede slaat toe, om de onvrede weg te halen wordt uitgekeken naar een pilletje die dat onvrede gevoel weghaalt. Maar zo’n pilletje bestaat niet!!

Uiteindelijk wordt besloten om de pilletjes overboord te gooien en alles maar weer zelf te doen.

Teksten worden samengesteld door improvisaties tijdens het repetitie=proces.