Toekomstige producties

Ingelogd als:

TOEKOMSTIGE PRODUCTIES

OMSCHRIJVING
TITELAUTEURSOORTTIJDDAMESHEREN
in volle zeeMrozekabsurd60Drie drenkelingen drijven uitgehongerd en uitzichtloos op een vlot in volle zee. Ze hebben niets meer en zitten ook nog eens door de voorraad eten heen. De Grote, de Normale en de Kleine beslissen samen dat ze geen andere keuze hebben dan over te gaan tot drastische maatregelen. Iemand van hen zal opgegeten moeten worden. Er worden verkiezingen gehouden, stemmen geteld en allianties gesloten. Vanaf nu is het elk voor zich. Alle argumenten worden uit de kast gehaald om niet in de pan te belanden: het al dan niet hebben van een pony, van het juiste bestek, van een moeder... En dan valt de beslissing. Tot een postbode komt aanzwemmen met een bericht dat de kiezers opnieuw doet twijfelen. Een absurde situatie waarin de machtsmechanismen bloot gelegd worden en politiek en parodie zich mengen tot een komisch geheel. Tijdloos en toch heel erg van deze tijd. Met ‘In volle zee’ van S?awomir Mro?ek kiest het West-Vlaamse gezelschap opnieuw voor een haarscherpe satire.
de brief van don juanLuisa Treveseenakter6061Zes vrouwen komen, onwetend van elkaars bestaan, op ziekenbezoek bij Don Juan, de verleider aller verleiders. Ze hebben allemaal een brief van hem ontvangen waarin hij meldt dat hij ernstig ziek is en of ze alsjeblieft wil komen. De een na de ander stapt binnen, uiteraard in de veronderstelling de enige te zijn. Alle zes hebben ze een verschillend karakter - aanhankelijk, zorgzaam, vitaal, oervrouwelijk, onschuldig, kameraadschappelijk - en alle zes nemen ze Don Juans lievelingsbloemen mee: rozen, anemonen, orchideeën, lelies, lelietjes-van-dalen, veldbloemen. Natuurlijk ontstaan er problemen wanneer ze erachter komen dat ze alle zes dezelfde brief hebben ontvangen en doen ze erg hun best elkaar te bewijzen dat zij de enige ware liefde zijn van Don Juan. Tenslotte vertelt Pedrillo, de knecht van Don Juan, dat hij hen alle zes maar gevraagd heeft te komen toen Don Juan ijlde: "Ik verlang naar haar", omdat hij niet wist wie hij moest kiezen. De dames besluiten allemaal een briefje aan Pedrillo te dicteren zodat Don Juan kan kiezen wie hij aan zijn ziekbed wil hebben. Hij schrijft een brief terug die aan allemaal wel iets geeft, zodat hij niet van ontrouw beticht kan worden.
bloedjeukMarcel Osteropeenakter4 personenBloedjeuk gaat over het dagelijkse gevecht van de werknemers Krein, Ernst en Udo. Spanningen binnen de groep hebben er voor gezorgd dat de werkvloer is verworden tot praatcultuur. De productie ligt stil. Aan de werkgever de taak om zijn ontspoorde team weer op de rails te krijgen. Een eenakter over geklets op kantoren, geouwehoer over niets en het gevecht om hogerop te komen.
Beschadigde jeugdFalk Richtervia Jacqueline
hoofdstuk afgestotenVeronique Olmivia Jacqueline
KrampRob de Graafdrama13liefde en leeftijdsverschil, liefde en cultuurverschil, honger naar genegenheid die nooit voorbijgaat, De ruïne van een leven dat ooit iets anders had moeten worden
VredeRob de Graaftragikomedie14omgaan met de dood, verwerken van verlies, onverwerkt verleden, Bespiegelingen over het menselijk bestaan, liefdes- en andere verhoudingen
Drie zustersBart Moeyaert3Bart Moeyaert schreef Drie zusters in opdracht van Zeven/Inne Goris, op basis van improvisaties met drie actrices (Sanderijn Helsen, Lieve Meeussen en Samantha van Wissen) en regisseur Inne Goris, met Anton Tsjechovs De drie zusters als inspiratiebron. In zijn Drie zusters houdt Bart Moeyaert de donkerste scherven uit Tsjechovs oorspronkelijke theatertekst over. Het duidelijke verhaal is teruggebracht tot een puzzel. Drie zussen, alleen met elkaar, gevangen in de gitzwarte schaduw van het verleden. Het meeste wordt niet gezegd, mag niet gezegd worden. Olga, Masja en Irina stellen elkaar tot het uiterste op de proef. Af en toe dendert een trein voorbij, maar vertrekken zal niemand.
OngeliktBart MoeyaertKing Lear is misschien wel het aangrijpendste en ongrijpbaarste drama van Shakespeare. In opdracht van Laika (voorheen Blauw Vier) maakte Bart Moeyaert een indrukwekkende bewerking voor jonge en voor rijpe volwassenen. Vermoeid en aangeslagen door het leven besluit koning Lear zijn rijk te verdelen onder zijn drie dochters. Zijn vaderliefde is groot, maar wordt door zijn dochters beantwoord met nietsontziende hebzucht. Lear wordt hierdoor tot waanzin gedreven. Alleen zijn jongste dochter Cordelia is zijn liefde waardig.Moeyaert dunt het aantal personages uit en benadrukt door het toevoegen van de figuur Lot de hoofdrol die het noodlot hier speelt: alles ligt vast, de vernietigende werking van de mateloze hebzucht drijft allen de dood in. Lot en Nar geven commentaar op de dwaze daden van de mensen, en zorgen voor de komische noot die alle drama's van Shakespeare een extra reliëf verleent. De rol van de oude Lear is in deze interpretatie minder overheersend geworden - de nieuwe generatie, de dochters en hun duivelse machinaties, treden meer op de voorgrond. Shakespeares bijfiguur Kent krijgt een hoofdrol. Hij wordt de personificatie van datgene wat het menselijk drama draagbaar maakt: trouwe vriendschap.
Rover, dronkemanBart MoeyaertRover, dronkenman is een toneelstuk over hunkeren. Zoals iedereen weet is hunkeren veel sterker dan verlangen. Eens te meer bewijst Bart Moeyaert wat hij met taal vermag.Rover, dronkenman is geschreven in opdracht van toneelgroep Luxemburg, en gaat komende winter in première. Het stuk zal vijftig keer worden opgevoerd, op verschillende laatsen in Vlaanderen, en in Amsterdam. Ondines vader is het huis uit gejaagd. En Ondines moeder heeft geen tijd voor haar: de hond, de baby, de telefoon... Ondine gaat naar hem op zoek. Er is geen man die zo goed kan hinkelen als hij. Er is geen andere vader op de hele wereld die zo goed is in diefje met verlos of die zulke lange roversliedjes kent. Dronkenmansliedjes, zegt Ondines moeder. Ze wil niks meer van hem weten. Ondine wil dat wel. Maar ze heeft geduld nodig. Voor het zover is wil ze eerst een betere plek zoeken voor zichzelf, om rustig te worden. Elke dag gaat Ondine van huis, om daarna terug te komen en te zien of er iets veranderd is. Op een donderdag is het zover. Het ene moment ben je vergeten hoe een roversliedje verdergaat, en het andere moment verandert alles: je moeder, je vader, je broertje en de hond.Waar is mijn hart, mijn teerbeminde.Ik wil je altijd blijven vinden.En ik vind je al zo lief.Mijn rover, mijn hartendief.
De Man In De MaanBart MoeyaertHet boek werd bekroond, vertaald, kreeg een tweede leven als musical en was een bestseller die een longseller werd. Schrijven is sinds 1995 zijn beroep. Zijn boeken, zoals o.a. Kus me, Blote handen, Het is de liefde die we niet begrijpen en Broere worden door critici poëtisch, sfeervol, filmisch genoemd. Zijn werk is vaak bekroond in binnen- en buitenland. Zo werd De Schepping bekroond met de Gouden Uil Jeugdliteratuurprijs, en mocht hij onder andere De Woutertje Pieterse Prijs, Zilveren Griffels en de Boekenleeuw in ontvangst nemen. Moeyaert vertaalde uit het Duits, Engels en Frans, schreef een een aantal scenario's en toneelstukken, en debuteerde in 2003 zeer succesvol als dichter Met Verzamel de liefde. Korte tijd later werd hij gevraagd een jaar lang stadsdichter van Antwerpen te worden. Moeyaert schrijft zowel voor kinderen als voor volwassenen. In 2014 werd hij aangesteld door de Raad van Bestuur van het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) en de Raad van Toezicht van het Nederlands Letterenfonds als intendant van het Gastland Vlaanderen/Nederland op de Frankfurter Buchmesse in 2016. Winnaar van de Astrid Lindgren Memorial Award 2019.
en niets dan de waarheidAnderson. P.J.avondvullend120 min55Deze snelle komische thriller speelt zich af op een oceaanstomer kort na het zinken van de Titanic. Het verhaal kent een perfecte balans tussen humor en spanning, zonder de afschuwelijke afloop van een scheepsramp. David, een avontuurlijke jongeman, reizend met zijn zuster, begeeft zichzelf in een bootvol problemen als hij zich uitgeeft voor een spion. Om het aantrekkelijke meisje Kate te imponeren vertelt hij haar aan boord te zijn om een sabotageplan te voorkomen. Hij haalt haar over om hem bij dit gevaarlijke werk te helpen. Maar de waarheid is nog vreemder dan hij zelf had verzonnen. Voor hij het weet is hij verstrikt in een wirwar van leugens, intriges, misverstanden en vermakelijke liefdesperikelen. Maar duidelijk wordt dat hij en het hele schip te maken krijgt met een heus spionage- en sabotagecomplot. David, niet geplaagd met een teveel aan mensenkennis, vertrouwt en beschuldigt altijd weer de verkeerde. Maar uiteindelijk is toch hij het die schip en opvarenden weet te redden door net op tijd de verborgen bom te vinden...
een Bijzonder stel in de celGeer, M. van deblijspel95 min46Blijspel in twee bedrijven door Marianne van de Geer, 4 dames, 6 heren Gevangenis de Hobbel heeft jarenlang wegens bezuinigingen leeg gestaan maar wordt door het grote cellentekort toch weer, in principe tijdelijk, geopend. Er komt een nieuwe directeur en 2 ervaren cipiers worden er gestationeerd. Om de kosten toch nog zoveel mogelijk te drukken wordt er voor de schoonmaak en de catering één persoon aangesteld. De delinquenten die er in afwachting van hun strafbepaling terecht komen hebben van alles op hun kerfstok, van grote overvallen tot kleine vergrijpjes.
een hond met verenBernd Gomboldblijspel9 rollenen blijspel in drie bedrijven op de planken. Het stuk is geschreven door Bernd Gombold en is bewerkt en overgezet naar algemeen dialect door Ben ten Velde. Synopsis Toen er nog kleine gemeentes waren kon men zonder afspraak nog wel eens een wethouder spreken. Zo ook wethouder Relus Groeneveld. Voor zijn wethouderschap was hij een altijd fluitende postbode die gelukkig getrouwd was met Annie. Nu wordt hij zachtjes aan stapelgek van een importdame die geregeld komt klagen over het kraaien van hanen en het gebeier van de kerkklokken. Om van de repetities van de blaaskapel nog maar niet te spreken. Door zijn optreden komt hij in conflict met de voorzitter van de pluimveefokvereniging. De wethouder raakt door een ongelukje helemaal in de war en denkt dat hij weer postbode is. Nieuwsgierig Aagje Jans van het buurtwinkeltje komt geregeld langs en onervaren Roefie is op zoek naar een levenspartner. Gelukkig zijn er nog de gemeentebode Siep en een knotsgekke professor in de psychiatrie die samen met secretaresse Marion alles in het reine proberen te brengen.
Een privejet in mijn achtertuin…?!Max Andreaavondvullend blijspel54Boris Antonov, een schatrijke Russische bonbonfabrikant, heeft een poosje via een chatbox gemailed met Wina, een Nederlands meisje. Dat heeft tot “een grote liefde” op afstand geleid. Nu komt hij – met zijn persoonlijke beveiliger als piloot – in zijn privéjet naar ons land gevlogen om persoonlijk kennis te maken. Een “klein probleempje” daarbij is wel, dat Wina bij de correspondentie een foto naar hem heeft gemailed waar niet zij, maar haar vriendin Heleen op staat…Dat leidt natuurlijk tot grenzeloze verwarringen en moeilijkheden. Niet in het minst bij Mart, de vriend van Heleen, waar deze mee samenwoont! De moeilijkheden stapelen zich op, zeker als de overheid zich er ook nog mee gaat bemoeien! In navolging van Max Andrea, de schrijver van het oorspronkelijke stuk “Hoogheid, uw kameel staat voor” hebben de bewerkers deze moeilijkheden echter verwerkt tot kostelijk waanzinnige scènes, bevolkt met zotte, maar toch herkenbare types. Bovendien hebben zij de bestaande teksten gemoderniseerd en er nieuwe aan toegevoegd. Door het speeltempo te versnellen, een gedeeltelijk ander plot te gebruiken en een cliffhanger toe te passen, is deze flitsende hertaling nog verrassender geworden dan het vroeger zo succesvolle origineel